Водич низ СКОПЈЕ

ЖЕЖОК БРАН, БАРАЈТЕ СЕНКИ

Граѓаните се снаоѓаат криејќи се од директно изложување на сонце, но сепак има и такви кои неможат да ги користат благодетите на денските сенки. Оние пак кои заминаа на одмор, дали во Грција, Турција, во Охрид или подалеку, се надеваат дека жештините нема да потраат додека се вратат. Објективот на Балкон3 ве води низ интересни ситуации на надмудрување на човекот и животните со пеколното сонце:)

скапоценост во летните горештини

најсвежо е околу фонтаната

силни вентилатори ги разладуваат ретките гости во кафулињата

детето и моќната машина заедно против жештината

изморени и изгорени лица

сепак, мора да се заработи нешто за денес

демонстрација дека производот што се продава е сепак корисен

некои сметаат подобро со помалку облека

малото маче се крие под сенка, исплашено не погледна, го оставивме да ужива

мирни дење, силата се чува за после зајдисонце

не се оди ниту пак се лета по жештина

да разладиме нозе

да се напиеме вода

без капа не се излегува

за жал повеќе работа и за амбулантните коли

во Вардар не се плива ама може на плажа под туш

со чадор против сонцето

никако да избегам од сонцето, пече ли пече

и колите најдоа засолниште под сенка,само од кога овде е дозволено паркирање?

плоштадот е празен

новата фонтана единствен регулатор на пеколната жештина во центарот

ги нема пензионерите кои уживаат на овие клупи во вечерните часови

дуќанџиите на турската чаршија се разладуваат со црево

на плус 40 инаку добропосетените кафулиња се празни

Текст: Д.Ч.

Фото: Х.Г.

Коментари