Водич низ СКОПЈЕ

Вратите на Наксос

Интересна разновидност на порти и влезови во главниот град на Наксос, остров од грчките Кикладски острови. Од средновековните венецијански замоци, па до неодамна обновените ориентири, како „Големата порта“ на храмот на Аполон од 6 век пред нашата ера.

Фото: Софија Николау

Коментари