Водич низ СКОПЈЕ

Виртуелна изложба на матурантите од Меѓународната програма во СУГС „Јосип Броз-Тито“

Пандемијата како невидлив ѕид се испречи за остварување на многу планови и соништа, но креативните умови наоѓаат пукнатини низ кои блеснува  уметноста на создавањето.

Матурантите од Програмата за Меѓународна матура при СУГС Гимназија „Јосип Броз – Тито“ – Скопје, како дел од нивниот завршен испит по визуелни уметности создадоа свои изложби кои поради пандемијата не можеа да ги организираат во реален простор. Оваа виртуелна изложба претставува обид нивните дела да бидат претставени на пошироката публика.

Честитки за учениците кои ова го сработија во време на пандемија, со онлајн поддршка и сами најдоа начин да ги претстават делата пред публиката бидејќи порано, завршната изложба им беше централен настан на која го претставуваа нивниот труд кој во период од две години го осмислуваа, концептуализираа и изработуваа за на крајот на годината го претстават пред пошироката публика.

Коментари