Водич низ СКОПЈЕ

УПАТСТВА

Додавање на слика во пост или страна:

1. Прво кликаме на Add an Image копчето

 

2. Се појавува прозор за Upload на слика, кликаме на Select Files, ја лоцираме сликата на компјутер и го завршуваме Upload-от

 

3. Откако upload-от ќе заврши, [Апдејтувано 5.Дек]

а) Доколку внесуваме Вест – Артикл или настан – кликаме Insert Into Post
доколку тоа е потребно и подесуваме големина на сликата со понудените опции за различни димензии

б) Доколку внесуваме Видео – кликаме на Use as Featured Image

Pages: 1 2 3 4