Водич низ СКОПЈЕ

УПАТСТВА

[Сега е поделено на страни од 1-3 за полесна навигација]

Едитирање на секциите  Articles / Videos / Events / Photos

Со одбирање на All Posts во главното мени на левата страна добиваме листа од сите постоечки постови внесени во горенаведените 4 секции.

Со придвижување на маусот врз листата од постови се појавува подмени за директно изменување, бришење или преглед на одреден пост.

Со кликање на Add New отвараме нова страна за додавање на нов пост (Детали во Слика 2).

СЛИКА 1

 

Потребно е да се обрати внимание на посоченото копче во Едиторот наречено “Kitchen Sink” кое содржи Show/Hide – контрола што служи за покажување/криење на вториот ред икони од Едиторот.
Ако во било кој случај не го гледате вториот ред икони (Paragraph, U итн), потребно е само да се кликне ова копче и сите икони ќе се вратат повторно.

Во десната категорија треба се одбере категоријата во која припаѓа новиот пост.
На крајот, само кликаме на Publish.

СЛИКА 2

Pages: 1 2 3 4