Водич низ СКОПЈЕ

UNKNOWN PLEASURES – A JOY DIVISION CELEBRATION FROM PETER HOOK

Балкон3 на концерт на Peter Hook во „Паук“ Загребpeter hook

За фановите на Joy Division, оние родени после 1970година, (кои немале можност да ги гледаат Joy Division во живо, а на кои животот им е одреден од Joy Division), минатата ноќ беше сигурно една од најдобрите и најважните во животот.

Настапот на Peter Hook во Паук, концертниот простор сместен среде студентскиот дом Стјепан Радиќ наменет претежно за одржување на рок концерти, беше насловен UNKNOWN PLEASURES,  A JOY DIVISION CELEBRATION FROM PETER HOOK.

Конечно, чекањето се исплатеше, денот дојде, време е да ја славиме музиката на Joy Division! Публика околу 500 луѓе, млади, постари. Од Загреб и околината, па дури и неколку верни фанови од Македонија.

Ако одиме во сентимент, Екипата на Балкон3 тврди дека Peter Hook дури накрајот пушти и солза, публиката образована, феноменална, сите песни ги знаат, а имаше и доста млади, така што со таква младина Joy Division не треба да стравуваат од заборав…playlist zagreb

Peter Hook & The Light почнаа со Ceremony, завршија со два биса.. Atmosphere и Transmission.. А измеѓу UNKNOWN (AND KNOWN) PLEASURES…

Александар и Марија Велковски

Коментари