Водич низ СКОПЈЕ

Уникатни поединци со големо срце

TR EN

За реалната вклученост во општеството на лицата со попреченост, треба постојано да се подигнува јавната свест во заедницата. За таа цел на плоштадот Македонија се одржа хуманитарна манифестација.

Настанот беше дел од проектот „Еднаков пристап за лицата со инвалидност, хендикеп, попреченост низ услужно учење“, во организација на Македонско-американската алумни асоцијација. Учествуваа лица со посебни потреби, но талентирани за пеење, сликање, спорт…

Балкон 3 низ фотографии ви ја пренесува атмосферата на плоштадот:

Желба, упорност, решителност

Најмалите со музика и игра за еднакви права на лицата со хендикеп

Свест за нивно гарантирање и унапредување

Амбасадорот на САД Пол Волерс и златната параолимпијка од Лондон Оливера Наковска Бикова..                                                             Волерс: `Се радувам за Вашиот успех. Вие сте пример и мотивација за сите граѓани на Македонија`.

Маја Иванова, сопруга на претседателот на Р. Македонија Ѓорѓе Иванов:                                                                                                                                                         `Треба да се фокусираме на нивната личност, а не на нивниот недостаток`..

Амбасадорот Волерс со задоволство поразговара со присутните

Најголемите поддржувачи на проектот,  Иванова и амбасадорот Волерс

Аплауз за учесниците на манифестацијата

Иванова внимателно ја следи младата уметничка

Природа…

Фото: Хусамедин Гина

Коментари