Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: зима
Боза и Салеп: Нaјдобри пијалоци за студените зимски вечери

Боза и Салеп: Нaјдобри пијалоци за студените зимски вечери

Боза и салеп се традиционални пијалоци со специфични и надалеку познати вкусови. Тие немаат потреба од скапи реклами, маркетинг агенции. Нивните клиенти се редовни, и едвај чекаат да дојде зимскиот период. Особено во балканските земји.... Рецепт за подготовка
Убавините на Превала

Убавините на Превала

Февруари пристигна во Превала без ниту една снегулка. Жителите на овој туристички центар, особено постарите, не паметат дека вакво нешто се случило претходно. Среде зима на ова туристичко место кое се наоѓа на 1500 метри... за гурманите има и одлична погача
Снежен албум

Снежен албум

Снегот, кој повторно не изненади 🙂 беше вистинска инспирација за дел од нашите читатели. Студеното време не ги спречи да направат прекрасни фотографии и да учествуваат на нашиот натпревар за најдобар снежен албум. Натпреварот сеуште...

Скопска зима, бело спокојство во градскиот парк

Зимата е прекрасна. Особено ако сте во Градскиот парк во Скопје. Уживајте во снежната приказна на Хусаметин Гина, Балкон3. Фото: Хусамедин...
Охрид каков што ретко го гледаме – прекрасен и зиме

Охрид каков што ретко го гледаме – прекрасен и зиме

Жителите на древниот Охрид, сместен во пазувите на планините Галичица и Јабланица во југозападниот дел од Македонија, не се навикнати на остри зими. Тука се судираат медитеранската и континенталната клима, а четири милиони старото  Охридскот Езеро сместено...
УБАВИНИТЕ НА ВОДНО ВО ЗИМА

УБАВИНИТЕ НА ВОДНО ВО ЗИМА

Убавините на Водно во зима, чистиот воздух, сонцето и снегот магнет за голем број посетители на падините на скопската планина и  Милениумскиот крст на врвот на Водно фото: Тоше...