Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: забава
Божиќна фабрика за децата во Атина

Божиќна фабрика за децата во Атина

Во Атина семејствата и децата го прославуваат Божик со прошетки низ градот во радосна и забавна атмосфера. Сериозната економска криза доведе до појава на повеќе граѓански иницијативи кои промовираат социјална солидарност во текот на целата...
И ние гледаме светско

И ние гледаме светско

Седнав да го пишувам текстов додека на телевизорот спроти мене се надигруваа Аргентина и БиХ. Беше после полноќ. Нема лош период од денот за гледање светско. Неколкуте непроспиени саати се мала цена за задоволството да... ...иако Македонија не учествува
Карневалско лудило во Струмица (фото)

Карневалско лудило во Струмица (фото)

Струмица како Рио. Карневалското лудило вечерва кулминираше. Илјадници маски продефилираа низ струмичките улици. Космонаути, животни, историски личности, локални и светски политичари се само дел од карневалското шаренило од маски. Струмица ќе биде будна цела вечер....