Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Волерс
ФОТО ИЗЛОЖБА НА ИЛИНА АРСОВА – УМЕТНИК, АЛПИНИСТ

ФОТО ИЗЛОЖБА НА ИЛИНА АРСОВА – УМЕТНИК, АЛПИНИСТ

За одбележување на Интернационалниот ден на за елиминирање на насилството врз жената, во понеделникот во Музејот на град Скопје официјално беше отворена фото изложба на Илина Арсова, ликовен уметник, но истовремено и прва жена –...
ДЕЦА, НЕ СТЕ САМИ!

ДЕЦА, НЕ СТЕ САМИ!

Деца не сте сами! Ова е основната порака која ја дадоа странските амбасади во нашата земја. По повод Меѓународниот ден на детото, не ги заборавија децата, се собраа, заедно, пред Спомен куќата на `Мајка Тереза`,...
Комшиска прослава на Ѓурѓовден на скопското Кале

Комшиска прослава на Ѓурѓовден на скопското Кале

И православните и Ромите муслимани, на Денот на пролетта излегуваат на пикник на зеленилото меѓу американската амбасада и касарната Илинден. Распалени скари, разиграни деца, љубопитни лица. Со игри, забава за децата и здравици за поберикетна...