Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: уметник
Ел Греко во Шпанија, 2014 – паралелни манифестации во Грција

Ел Греко во Шпанија, 2014 – паралелни манифестации во Грција

Шпанија, земјата која го прифати талентот и карактерот на Ел Греко, одбележува 400 години од неговата смрт (7 април 1614) претставувајќи на јавноста широка програма на изложби, предавања, музички концерти, ликовни манифестации и перформанси во... Омаж на сликарскиот мајстор
Македонскиот уметник Зоран Попоски изложува во Њујорк

Македонскиот уметник Зоран Попоски изложува во Њујорк

Македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски ќе биде дел од меѓународна изложба во галеријата Виридијан во Њујорк, која ќе биде отворена од 2-20 јули 2013 година. Изборот на делата за изложбата го направи познатата кураторка Елизабет...
Илина Арсова – САМУРАЈ меѓу планинските врвови

Илина Арсова – САМУРАЈ меѓу планинските врвови

Планините не прават подобри и посреќни луѓе Со месеци се оддалечува од удобен живот, води борба со освојувањето на планините. Но, сето тоа вели не прави поблагородни и подобри луѓе. Како врвен алпинист, но и...
ФОТО ИЗЛОЖБА НА ИЛИНА АРСОВА – УМЕТНИК, АЛПИНИСТ

ФОТО ИЗЛОЖБА НА ИЛИНА АРСОВА – УМЕТНИК, АЛПИНИСТ

За одбележување на Интернационалниот ден на за елиминирање на насилството врз жената, во понеделникот во Музејот на град Скопје официјално беше отворена фото изложба на Илина Арсова, ликовен уметник, но истовремено и прва жена –...