Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Турско кафе
Седум интересни факти за турското кафе

Седум интересни факти за турското кафе

Пиењето кафе за повеќето од нас е секојдневен ритуал. Љубителите на кафе не го почнуваат денот без оваа „магична“ напивка. Турското кафе е повеќе култура отколку пијалoк, а во светот тоа е познато поради муабетот,... Лезет: кафе со локум
Кафе за ќеиф во историскиот Хасанкејф

Кафе за ќеиф во историскиот Хасанкејф

„Ова е најдоброто турско кафе кое некогаш сум го испил во животот, верувајте ми!“ , ни вели искрено нашиот пријател и фотограф Аркан Чинетчи откако посети мало кафуле во историскиот град Хасанкејф во Југоисточна Турција....

Ортакој – време е за уживање додека гледаме кон Босфор

Истанбул на прагот на зимата. Остри, ладни декемвриски ветришта го галат Ортакој, еден од бисерите среде европскиот брег на Босфор. Ортакој е сокриен рај, романтично и енергично лице на градот кој никогаш не спие, а...