Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: туристички водич

Странци во сопствениот град

Кога ќе видите група од педесетина луѓе, кои заинтересирано слушаат туристички водич и ревносно фотографираат се наоколу, сигурно ќе си помислите: „еј, некои странски туристи одлучиле да го посетат Скопје“. Сепак во нашиот случај не...
Македонија во пет дена – најдобро!

Македонија во пет дена – најдобро!

Љупчо Јузмески e професионален туристички водич од Охрид. Дваесет години работел како рецепционер во охридските хотели и авто-кампови, а од 2009 година работи како лиценциран туристички водич. Како водич кој зборува пет јазици – македонски,...
Прошетка низ Отоманското наследство на Скопје

Прошетка низ Отоманското наследство на Скопје

Екипата на Балкон 3 во неделата имаше можност да присуствува на еден навистина несекојдневен и интересен настан. Станува збор за тричасовна прошетка низ Отоманското наследство на Скопје, која за сите заинтересирани бесплатно ја организира археологот...