Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Струмица

Се продава куќа со дворно место 2300 квадрати во Муртино

Се продава куќа со дворно место од 2300 m2 во центарот на с. Муртино, Струмица. Цена многу поволна и по договор! Контакт: Дарко, тел: 070 327 230,  Мери, тел: 071 239 285   Површина на... Цена многу поволна, по договор

Здрава река носи здрав живот – Време е за акција против поплавите!

УНДП почна проект за обновување на сливот на реката Струмица – Време е да се делува сега за да се намали ризикот од поплавите и загадувањето! Проектот за управување на сливот со реката Струмица ќе... Заштита на населението од поплави и загадување

Малиот Пако де Лусија од Струмица ја освојува Европа

Ова е приказна за еден гитарски „десперадо“ од Струмица. Стојан Стојанов иако има само 12 години, со својата гитара се има искачено на тронот на голем број престижни европски натпревари. Со само неколку години музичко...
Карневалско лудило во Струмица (фото)

Карневалско лудило во Струмица (фото)

Струмица како Рио. Карневалското лудило вечерва кулминираше. Илјадници маски продефилираа низ струмичките улици. Космонаути, животни, историски личности, локални и светски политичари се само дел од карневалското шаренило од маски. Струмица ќе биде будна цела вечер....
Нераскажаната приказна за грабнувањето на Мис Стон

Нераскажаната приказна за грабнувањето на Мис Стон

Во прегратките на питомата Беласица и студениот Огражден, струмичкиот крај на тромеѓето на Македонија, Грција и Бугарија, е изобилие од богатства. Богат со историја, недопрена природа, кристално бистра изворска вода, колоритен карневал, румен домат и...