Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Шутка Рома Рап

Обидите за идеални религиозни општества раѓаат суров екстремизам

Балкон3 интервју со оскаровецот Роџер Рос Вилијамс, автор на документарните филмови „Музиката на Пруденс“ и „Господ ја сака Уганда“. Кога би направилe поделба на филмовите што ги гледаме, би се појавиле многу подгрупи, но главната... Насилство во име на Бог

Балкон3 ви претставува: Јас сум андерграунд

По низа перипетии и заплети, по стотици изедени ќебапи и испиени пива, во чести напливи на креативен набој, по низа бурни, но плодни дебати меѓу режисерот, сценаристот, продуцентот и тонецот, речиси една година по почетокот... Забавна приказна полна надеж

Од подрумите во Шутка до Зигет и Роскилде

Интервју со Шутка Рома Рап Студена зимска приквечерина во ромската населба Шутка во Скопје. Движејќи се со автомобилот низ тесните калливи улички, стигнавме до џамијата. Таму не пречека Фет Џо и пријателски не поздрави. Не...