Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Роми

Да ти нацртам: НОСИТЕЛИ НА ПРОМЕНИ – Народниот правобранител на Шутка

Порано како ракометарка требало да ја погоди мрежата на голот. Денес како активист треба да ја расплете мрежата на системот. Судбините на многу луѓе зависат од тоа. Секој човек има право на социјална сигурност, на... Тешко им е бидејќи тие се невидливи за системот
Шутка

Шутка

Секој град во светот има населби кои се разликуваат од остатокот од градот. Населби за кои добивате впечаток како да се паднати од небо или едноставно донесени од негде и додадени во тој град. И...
“Евро – Кафе”, за Ѓурѓовден

“Евро – Кафе”, за Ѓурѓовден

Традиционално, Денот на пролетта, или Ѓурѓовден и православните и Ромите муслимани секоја година го слават излегувајќи на пикник на зеленило.  Оваа година последниот ден од Ѓурѓовден се поклопи со 9 Мај, Денот на Европа. Поради...
Комшиска прослава на Ѓурѓовден на скопското Кале

Комшиска прослава на Ѓурѓовден на скопското Кале

И православните и Ромите муслимани, на Денот на пролетта излегуваат на пикник на зеленилото меѓу американската амбасада и касарната Илинден. Распалени скари, разиграни деца, љубопитни лица. Со игри, забава за децата и здравици за поберикетна...