Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: река
Гари – заборавена и повторно откриена убавина

Гари – заборавена и повторно откриена убавина

Бисер на мијачкиот крај.. Недопрена убавина на природата која те тера да се замислиш и да не можеш да решиш во кое годишно време е поубава.. Во ваков планински предел токму како грозд,  под планината...

Здрава река носи здрав живот – Време е за акција против поплавите!

УНДП почна проект за обновување на сливот на реката Струмица – Време е да се делува сега за да се намали ризикот од поплавите и загадувањето! Проектот за управување на сливот со реката Струмица ќе... Заштита на населението од поплави и загадување
„Шарениот град“ на Рајна совршен за летна авантура

„Шарениот град“ на Рајна совршен за летна авантура

Летно попладне во малото гратче Stein am Rhein ( во превод Камен на Рајна) во кантонот Шафхаузен во Швајцарија. Сонцето пече силно и пополека ги брка туристите да бараат сенка под некое дрво, во некое...