Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: пролет
“SAKURA ZENSEN” – КОГА ЌЕ РАСЦВЕТААТ ЈАПОНСКИТЕ ЦРЕШИ ВО СКОПЈЕ

“SAKURA ZENSEN” – КОГА ЌЕ РАСЦВЕТААТ ЈАПОНСКИТЕ ЦРЕШИ ВО СКОПЈЕ

Кога ќе расцветаат јапонските цреши посетуваат на шармантни сцени од бајките, имаат нешто повеќе од само обична убавина… може да се каже дека тоа е чудо на природата.Црешите имаат посебно место во јапонската култура. Расцветувањето...
Време за пикник! Кифла- цвет со виршли

Време за пикник! Кифла- цвет со виршли

Пролетта оваа година многу доцнеше, но, сепак влегува низ вратата на јуни.  Примамливо ги буди сништата, а прекрасниот шарм на пролетта, нејзиното шаренило и блескавите сончеви зраци ги исполнуваат нашите желби. Сè расцутува, можете да... Вкусно, лесно и економично
Пролетно пикник мени

Пролетно пикник мени

Топлите пролетни денови го најавија почетокот на сезоната на пикници. Одлична можност на вашето семејство да му подарите едно убаво попладне со пикник во парк или на блиската планина. Денеска Ви предлагаме мени за уживање...
Пролетна јагнешка чорба

Пролетна јагнешка чорба

Пролетта ги менува навиките за јадење на луѓето. Зимницата полека се заменува со специјалитети кои содржат свеж зеленчук. Балкон3 викендов Ви препорачува да подготвите јагнешка чорба со зеленчук. Врелата чорба е одличен избор за појадок...
Чаликли – Една искрена приказна

Чаликли – Една искрена приказна

Поговорката `ако ја споделиш болката таа ќе се намали, ако, пак, ја споделиш радоста таа ќе зголеми` најмногу одговара токму за селата. Во тоа се уверивме, кога по повод Меѓународниот фестивал на пролетни веселби го посетивме селото...