Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: прилеп

Да ти нацртам: НОСИТЕЛИ НА ПРОМЕНИ – Критична маса

Градот-херој повторно спрема револуција За ослободување на јавниот простор, улиците и тротоарите Еднаш месечно прилепските велосипедисти се собираат да создадат критична маса За промени во свеста, навиките и во градското планирање Град со пречник од... Велосипедската револуција е враќање кон минатото и пат кон иднината
Се продава куќа во Г. Коњари, Прилеп

Се продава куќа во Г. Коњари, Прилеп

Куќата е 120 метри квадратни со и дворно место 4500 м2 Цена: 12.000 евра Контакт: Зоран...
Болдеринг меѓу старите манастири во Македонија

Болдеринг меѓу старите манастири во Македонија

За качување во Македонија идеални се сиво-зелените камени ридови над Прилеп Кога пред некој ден прочитав во дневните весници дека околу 250 болдери само со помош на прстите ќе се качуваат на карпите во околината... Како се освојуваат зелените карпи
Боулдеринг – уметност на качување по карпи

Боулдеринг – уметност на качување по карпи

Боулдерингот е спорт кој е речиси непознат во овој дел на светот. Станува збор за качување на карпи без употреба на јажиња и слична опрема која се користи при алпинизам. Боулдерингот обично се изведува на... Адреналинска видео приказна

Чудесниот мир на манастирот Трескавец

Обвиткан во мистика, изложен на дланка меѓу карпести прсти, во форма на пентагон, над Прилеп бдее манастирот Трескавец, еден од најубавите во земјата.  Месноста “Трескавец” е на 6 км северно од центарот на Прилеп и...