Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: појадок
Nestlé житарки: Секој ден подобар појадок

Nestlé житарки: Секој ден подобар појадок

Nestlé житарките го подобруваат појадокот со секој нов ден. Затоа, целото зрно е состојка број 1 за Nestlé житарките, во секоја Fitness снегулка, во секое Honey Cheerios кругче и во секое Nesquik топче, а гаранцијата... Идеален избор за појадок
Турски појадок – „ Kahvaltı“

Турски појадок – „ Kahvaltı“

Појадокот е најважниот дневен оброк. За да не се прескокне, според експертите за исхрана, ова најзначајно јадење во денот, во Турција постојат специјализирани ресторани за појадок. Посетувањето на ваквите ресторани заедно со целото семејство стана...
Сè за тиропита: омилената ужина во Грција

Сè за тиропита: омилената ужина во Грција

Познати по прескокнувањето на појадокот, Грците започнуваат да се грижат за консумирање цврста храна доцна наутро кога доаѓа време за „dekatiano“ или „појадок во 10 часот“. Овој појадок најчесто се состои од сеприсутната тиропита –... Едноставно прашајте ги локалците