Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: поезија

Во потрага по Гостиварската чешма

Во Гостивар има една чешма, Ох, една чешма, душа од чешма Гостиварски девојки, сите до една, одбрани девојки И душата ми гори, и плачам… Овие стихови се од една стара румелиска песна. Авторот е непознат.... Фотографии од градот со многу гости
Промоција на „Корпоративно утро“

Промоција на „Корпоративно утро“

„Корпоративно утро“, збирката хаику поезија на Васко Марковски беше промовирана вечерва во киното „Фросина“. „Корпоративно утро“ излезе од печат во мај годинава, и бргу го најде своето место до многу читатели, кои пак уште побргу...
Орев – нешто повеќе од дебела сенка и здрава храна

Орев – нешто повеќе од дебела сенка и здрава храна

Оревот е силно дрво, долго трае, ширно листа, разгранува, сака да ги дофати ви­со­чи­ни­те, сенката му е дебела, згустена, горделив е, издржува на грмежи, на бури. Но, тоа веќе на сите нас добро ние познато....