Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: планини

17 обележја на најживописниот пат во Македонија, Маврово-Струга

Четири езера, пет планини, две реки, два града, села, манастири, мостови, неверојатна природа… Сето тоа е спакувано во само стотина километри, на патот Маврово-Струга, покрај западната граница на Македонија. Патот воопшто не е лесен, многу... Подобро е да сте совозач
Нашите прекрасни планини: седум сличности меѓу Кораб, Арарат и Олимп

Нашите прекрасни планини: седум сличности меѓу Кораб, Арарат и Олимп

Планините Арарат, Олимп и Кораб се национални обележја. Тоа што е Арарат за Турција, е Кораб за Македонија. Но не само на еден, туку на дури седум начини. Толку сличности успеавме да пронајдеме меѓу овие... Дополнете ја нашата листа
Илина Арсова – САМУРАЈ меѓу планинските врвови

Илина Арсова – САМУРАЈ меѓу планинските врвови

Планините не прават подобри и посреќни луѓе Со месеци се оддалечува од удобен живот, води борба со освојувањето на планините. Но, сето тоа вели не прави поблагородни и подобри луѓе. Како врвен алпинист, но и...