Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Пелистер
Почувствувај ја Преспа

Почувствувај ја Преспа

Високи планини, котлина, езеро, остров. Синило, кое за момент ги засенува зелените површини и карпестите височини. Иако денес, ни одблиску не е она езеро кое го паметат постарите, тоа сe` уште плени и повикува за...
Чешки велеслалом низ Македонија

Чешки велеслалом низ Македонија

Што може да предизвика двајца млади авантуристи од Чешка да ги спакуваат куферите и за само неколку дена да испланираат патување низ Македонија? Одговорот е едноставен – снег, снег, снег… Ондреј и Кети се двајца...
Млади фотографи од Македонија и Грција се натпреваруваа за  најдобра фотографија

Млади фотографи од Македонија и Грција се натпреваруваа за најдобра фотографија

Мирот, ретката убавина, но и неспокојот од запустеноста и зафрленоста на Мариово отсекогаш биле привлечни за уметниците од Македонија, но и од светот. Местото кое има повеќе куќи отколку жители ги инспирира поетите, сликарите и...