Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: парк

Чуваат и заштитуваат: Ренџерите на паркот Езерани

Додека ние главно работиме преку недела и чекаме малку слободно време за да излеземе во природа, некои биле доволно среќни токму природата да им биде работното место. Во својата „канцеларија“ од 1.917 хектари, позната како... Од што всушност го заштитуваат паркот?
Прошетка во најубавиот парк во Атина

Прошетка во најубавиот парк во Атина

Добродојдовте во Националната градина во Атина! Веднаш до секогаш полниот плоштад Синтагма, овој пријателски  и историски зелен простор е оаза на романтизмот од 19 – ти век. Планирани во 1836 год, овие Градини се всушност... Се простира на 158 квадратни километри
Дефиле на кучиња во Градскиот парк

Дефиле на кучиња во Градскиот парк

Од Пудлица, до Ирски Сетер, различни раси на домашни миленичиња, со уште поинтересни имиња како Хилари, Барон, Торик и др. Тие денеска го искористија прекрасниот сончев ден во Скопје и заедно со своите сопственици продефилираа...

Скопска зима, бело спокојство во градскиот парк

Зимата е прекрасна. Особено ако сте во Градскиот парк во Скопје. Уживајте во снежната приказна на Хусаметин Гина, Балкон3. Фото: Хусамедин...