Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: општини

ГРАЃАНИТЕ БАРААТ ПОЧИСТИ НАСЕЛБИ, ОПШТИНИТЕ СО ЗГОЛЕМЕНА СТАПКА НА ОДГОВОР ПРЕКУ „мЗаедница“

Дигиталната платформа „мЗаедница“ (мобилна и веб – апликација) продолжува успешно да се развива во општините Карпош, Валандово и Кочани, а од неодамна и во општините Аеродром, Кисела Вода и Крива Паланка. Согласно достапните статистики, до... Дигитализирање на субвенциите
МЗаедница – ПРВА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА КОМУНИКАЦИЈА МЕЃУ ГРАЃАНИТЕ И ОПШТИНИТЕ

МЗаедница – ПРВА ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА КОМУНИКАЦИЈА МЕЃУ ГРАЃАНИТЕ И ОПШТИНИТЕ

Граѓаните на брз и едноставен начин остваруваат право на субвенција за велосипеди, за прваче, а комуницираат и со задолжените служби од општината. Моментално, „мЗаедница“ е достапна во општините Карпош, Валандово и Кочани, а наскоро ќе... прва апликација од ваков тип кај нас
Шест едноставни совети за промовирање на локалниот туризам на Балканот

Шест едноставни совети за промовирање на локалниот туризам на Балканот

Прашајте кој било градоначалник во регионов за неговите/нејзините стратегии за локален развој и секој од нив особено ќе го истакнат значењето на туризмот. Скоро сите општини во регионот, урбани и рурални, го имаат туризмот при... Не се занесувајте со скапи проекти
СОСЕДИТЕ ЗАЕДНО ГИ РЕШАВААТ ПРОБЛЕМИТЕ

СОСЕДИТЕ ЗАЕДНО ГИ РЕШАВААТ ПРОБЛЕМИТЕ

Пограничните општини во Македонија и Грција, се пример дека двата соседни народа можат да  ги издигнат меѓусебните релации над политиката. Локалните самоуправи од двете страни на границата ја интензивираат соработката со реализација на  проеkти за...