Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Олимп
Нашите прекрасни планини: седум сличности меѓу Кораб, Арарат и Олимп

Нашите прекрасни планини: седум сличности меѓу Кораб, Арарат и Олимп

Планините Арарат, Олимп и Кораб се национални обележја. Тоа што е Арарат за Турција, е Кораб за Македонија. Но не само на еден, туку на дури седум начини. Толку сличности успеавме да пронајдеме меѓу овие... Дополнете ја нашата листа
Планинарите се уметници во потрага по убавото

Планинарите се уметници во потрага по убавото

Ѕвездено небо се издигнува високо над планината. Со секоја измината секунда ѕвездите како да се оддалечуваат за сите нас, но не и за групата планинари која се качува на врвот на планината. Со секој изминат...
Сонцето сè уште силно свети…Егејот и медитеранот се сè уште примамливи

Сонцето сè уште силно свети…Егејот и медитеранот се сè уште примамливи

Егејот и медитеранот продолжуваат да не привлекуваат со своето синило и сонце кое ги загрева последните денови на октомври… Море, песок, сонце… Откако започна школската година и туристите заминаа после летната забава, приморските места го...