Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: OFF Fest
Интервју со Боубакар Траоре – Свирам блуз за своја душа

Интервју со Боубакар Траоре – Свирам блуз за своја душа

Бубакар Траоре е еден од најпознатите блуз музичари ветерани од Мали чија кариера осцилирала од издигнување во најпопуларниот музичар во земјата па се до негова целосна опскурност и заборав. Познат како „Кар Кар“ или „дриблерот“,... Човекот кој свири гитара како харфа
Латиша Садиер – Искреноста е секогаш важен критериум

Латиша Садиер – Искреноста е секогаш важен критериум

Латиша Садиер е француска музичарка која е далеку најпозната како некогашна пејачка во бендот Stereolab, бенд кој за време на своето 19 годишно постоење беше жанр за себе. Заедно со некогашниот сопруг Тим Ган, тие...
Музичари од Куба и од Турција – ѕвезди на OFF-Fest 2012

Музичари од Куба и од Турција – ѕвезди на OFF-Fest 2012

Популарниот кубански оркестар AFRO-CUBAN ALL STARS и волшебниот турски тандем ЕРКАН ОГУР и ДЕРИА ТУРКАН ќе бидат ѕвездите на годинешното, единаесетто по ред, издание на OFF-Fest. Фестивалот стартува на први јуни токму со настапот на...