Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Њујорк
Македонскиот уметник Зоран Попоски изложува во Њујорк

Македонскиот уметник Зоран Попоски изложува во Њујорк

Македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски ќе биде дел од меѓународна изложба во галеријата Виридијан во Њујорк, која ќе биде отворена од 2-20 јули 2013 година. Изборот на делата за изложбата го направи познатата кураторка Елизабет...
Балкански звук во срцето на Големото Јаболко

Балкански звук во срцето на Големото Јаболко

Интервју со New York Gypsy All-Stars: Возбудливо музичко патување со изведувачи од Македонија, Грција, Турција и Соединетите Држави. Грчки басист наврати во еден мал бар во Њујоршкиот Алфабет Сити и слушна источно-медитерански и јужно-балкански звуци...
Во Њујорк презентација на новиот албум на Бојаџиев

Во Њујорк презентација на новиот албум на Бојаџиев

Васко Дуковски, нашиот веќе добро познат кларинетист, кој живее и твори во САД, денеска настапува во клубот „Дром“ во Њујорк,  каде што заедно со прекрасен тим изведувачи ќе го придружуваат македонскиот композитор, продуцент и пијанист...
Македонскиот кларинет – виртуоз Васко Дуковски  издаде албум во Њујорк

Македонскиот кларинет – виртуоз Васко Дуковски издаде албум во Њујорк

Македонскиот кларинетист, Васко Дуковски, кој скоро две децении професионално се занимава со музика и е еден од двајцата Македонци кои дипломираa и магистрираa на престижната Академија Џулијард, заедно со неколку врвни музичари од различни земји...