Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: награда

Највисокото државно признание „11 Октомври“ за Лазаров, Арсовски, Михајловски и Ставридис

Ристо Лазаров, Петар Арсовски, Драги Михајловски и Александар Ставридис се годинашни добитници на највисокото државно признание за животно дело, наградата „11 Октомври“. Награда 11 Октомври, за животно дело во областа на културата и уметноста оваа... Награда за животно дело
Пријателите на Балкон3 знаат да фотографираат

Пријателите на Балкон3 знаат да фотографираат

Дваесет и две фотографии, стотици „лајкови“, илајдници прегледувања. Ова е резултатот од фото натпреварот кој го организираше веб порталот Балкон3. Темата беше „Вашата најдобра фотографија“, а добивме прекрасни слики „уловени“ во Македонија, Грција и Турција,...
Освојте прекрасен фото-апарат на Балкон3 фото натпреварот!

Освојте прекрасен фото-апарат на Балкон3 фото натпреварот!

Имате љубов кон фотографијата? Дали сте професионален фотограф или можеби само повремено фотографирате со Вашиот телефон? Ова се Вашите пет минути. Балкон3 организира фото натпревар отворен за сите корисници на Фејсбук. Се` што треба да...
Малиот Селдо од Македонија, голем шампион на мразот во Италија

Малиот Селдо од Македонија, голем шампион на мразот во Италија

Дузина деца се насобрале околу дебелиот мраз кој се зафатил на патека во селото Требиште во општината Маврово-Ростуше на границата меѓу Македонија и Албанија. Во селото е весело. Децата се лизгаат на мразот користејќи ги...