Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: море
Панорама стара илјада години

Панорама стара илјада години

Кога се патувањата во прашање, есента (како и пролетта) е период за екскурзии. Летото и календарски заврши, а со него и сфаќањето на одморот како пат до плажите. Во наредниов месец, оние што ќе имаат...
Грција втора, а Турција трета со најчисти плажи на светот

Грција втора, а Турција трета со најчисти плажи на светот

Грција е втора земја во светот по Шпанија во бројот на најчисти плажи и пристаништа со таканаречено „сино знаменце“ кое е знак дека плажите и водата во морето се одлично место за релаксација и за...
Три грчки плажи меѓу десетте најубави во Европа

Три грчки плажи меѓу десетте најубави во Европа

Плажите Егремни на островот Лефкада, Навагио на Закинтос и Елафониси на Крит се на листата десет најубави плажи во Европа, според читателите на еден од најпопуларните турситички портали во светот, Tripadvisor (http://www.tripadvisor.co.uk/InfoCenter-a_ctr.breathtakingbeachesEUR). Егремни е прекрасна...