Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: млади
“Евро – Кафе”, за Ѓурѓовден

“Евро – Кафе”, за Ѓурѓовден

Традиционално, Денот на пролетта, или Ѓурѓовден и православните и Ромите муслимани секоја година го слават излегувајќи на пикник на зеленило.  Оваа година последниот ден од Ѓурѓовден се поклопи со 9 Мај, Денот на Европа. Поради...
Млади, борете се за она во што верувате

Млади, борете се за она во што верувате

Економијата и недостатокот на работни места се најголемиот проблем во општеството сметаа младите во Македонија. Една четвртина од младите се декларираат себеси за социјално исклучени граѓани. Високи 70 отсто од младите сметаат дека ништо не...
Инвентивните млади луѓе ќе ги подобрат нашите општества

Инвентивните млади луѓе ќе ги подобрат нашите општества

Интервју на Балкон3 со Зинат Рахман Зинат Рахман е специјален советник на државниот секретар на САД Хилари Клинтон, за глобални младински прашања и директор на канцеларијата за глобални младински прашања. Во тоа својство, таа работи...