Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: мезе

Мастика, узо или раки?

Седев во кафеана, мезев грчка салата и ја допивав втората мастика. Беше еден од последните денови на ова долго топло лето. Додека се мислев како да го почнам текстов, наиде мојот пријател Тино, познат и... Единствено важно е да ве послужи љубезна келнерка
Балкон 3 предлог за фудбалско мезе: салата од пиперки и урда

Балкон 3 предлог за фудбалско мезе: салата од пиперки и урда

Фудбал и пиво. Зошто токму пиво? Нема многу објаснувања. Главно се прифаќа тоа дека фудбалот станал традиционален спорт најпрвин во земјите каде што пивото веќе било традиционален пијалак, на Британските острови, во Холандија, Германија… Па,... Ја имате ли ретката состојка?
Како да подготвите два вида мезе од грчката посна кујна

Како да подготвите два вида мезе од грчката посна кујна

Широка лепеза на посни јадења се конзумираат во 50-те денови на големиот пост пред Велигден. Најдобрите од нив традиционално се приготвуваат за пикникот на Чист Понеделник со кој се започнува Големиот Пост – Sarakosti. На... Октопод во туршија и жолта леќа