Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Македокс
Kонтраверзни приказни на четвртиот ден на „Македокс“

Kонтраверзни приказни на четвртиот ден на „Македокс“

КУРШУМЛИ АН 18.00 –20.00ч. „Дискусии под смоква“ Запознајте ги и дискутирајте со Алис Шмид (режисер на филмот „Децата на планината Напф“), Жужа Божормени (член на жири за награда Кромид), Васја Бибиќ (член на жири за...
Отворено четвртото издание на „Македокс“

Отворено четвртото издание на „Македокс“

Почна Македокс. Ударничките песни на партизанските бригади овековечени во филмот за уривањето и изградбата на Скопје по катастрофалниот земјотрес од 1963 година, „Скопје ’63“, како и освежувачки предизвикувачките и инспиративни слободарски тонови на импресивната приказна...
Детоксикацијата со „Македокс“ почнува

Детоксикацијата со „Македокс“ почнува

Со проекција на филмот „Скопје 63’“во чест на 50 годишнината од скопскиот земјотрес и со Оскаровскиот филм „Барајќи го Шугармен“ во сабота официјално стартува фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“. Поделени во четири програмски целини,...
МАКЕДОКС ПО ТРЕТ ПАТ – Почна креативната приказна со 62 документарни филмови

МАКЕДОКС ПО ТРЕТ ПАТ – Почна креативната приказна со 62 документарни филмови

Дојде и она доба од годината кога во срцето на Скопје, длабоко во Старата скопска чаршија, сѐ e обоено во кромидови нијанси. Море од млади зелени китки плете хармоничен бран по секој допир со древната...