Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Крит
КОГА КИНОТО ОДИ НА ГРЧКИТЕ ОСТРОВИ

КОГА КИНОТО ОДИ НА ГРЧКИТЕ ОСТРОВИ

Интернационалните филмски продуценти многупати досега ги имаат искористено пејзажите на грчките острови како сет за многу успешни филмови. Со години тоа претставува добитна комбинација за кино благајните и за промоција на локалниот туризам. Ајде да...
Ел Греко во Шпанија, 2014 – паралелни манифестации во Грција

Ел Греко во Шпанија, 2014 – паралелни манифестации во Грција

Шпанија, земјата која го прифати талентот и карактерот на Ел Греко, одбележува 400 години од неговата смрт (7 април 1614) претставувајќи на јавноста широка програма на изложби, предавања, музички концерти, ликовни манифестации и перформанси во... Омаж на сликарскиот мајстор
Три грчки плажи меѓу десетте најубави во Европа

Три грчки плажи меѓу десетте најубави во Европа

Плажите Егремни на островот Лефкада, Навагио на Закинтос и Елафониси на Крит се на листата десет најубави плажи во Европа, според читателите на еден од најпопуларните турситички портали во светот, Tripadvisor (http://www.tripadvisor.co.uk/InfoCenter-a_ctr.breathtakingbeachesEUR). Егремни е прекрасна...