Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Косово
Убавините на Превала

Убавините на Превала

Февруари пристигна во Превала без ниту една снегулка. Жителите на овој туристички центар, особено постарите, не паметат дека вакво нешто се случило претходно. Среде зима на ова туристичко место кое се наоѓа на 1500 метри... за гурманите има и одлична погача
На српска слава во Косово

На српска слава во Косово

Српските слави се легендарни. По нив се пишувале песни, за нив се снимале филмови. Според православната христијанска традиција на овие простори, православните семејства си избираат светец како заштитник на домот, и денот на тој светец...
Меѓународна графичка работилница во Богданци

Меѓународна графичка работилница во Богданци

Шеснаесет млади уметници од Македонија, Србија, Косово, Хрватска, Босна и Херцеговина и Бугарија ќе учествуваат на меѓународната графичка работилница „Софија“, која ќе се одржи од 23-ти август до 3-ти септември во Богданци. Работилницата, која веќе...