Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: конкурс
Меѓународен конкурс за училишта: Да ја поттикнеме солидарноста!

Меѓународен конкурс за училишта: Да ја поттикнеме солидарноста!

aces – Академијата на средноевропски училишта отвора нов циклус на натпреварување за прекугранични школски проекти и размена на ученици „Да ја поттикнеме солидарноста: Да се грижиме за другите и да го споделиме она што го... Отворено за училиштата во Македонија
Млади фотографи од Македонија и Грција се натпреваруваа за  најдобра фотографија

Млади фотографи од Македонија и Грција се натпреваруваа за најдобра фотографија

Мирот, ретката убавина, но и неспокојот од запустеноста и зафрленоста на Мариово отсекогаш биле привлечни за уметниците од Македонија, но и од светот. Местото кое има повеќе куќи отколку жители ги инспирира поетите, сликарите и...
Зошто е кул да си стар?

Зошто е кул да си стар?

Европа старее! Според податоците на ЕУРОСТАТ, просечната возраст на жителите во Европската Унија е 39,8 години, а се очекува до 2060 година просекот да биде 42,7 години. Животниот век на луѓето е продолжен, па така...