Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: книга
Средба со атинскиот лик од детективските романи и неговото патување до Истанбул

Средба со атинскиот лик од детективските романи и неговото патување до Истанбул

Инспекторот Костас Харитос е намќорест, средовечен полицаец кој живее во мал стан во Атина. Се бори со тешки случаи на убиства во мрачниот урбан свет. Инспекторот   Харитос не е ниту суперхерој ниту антихерој. Тој е... Која е оваа жена? Зошто убива?
Балкон3 интервју со Зоран Предин (Лачни Франц)

Балкон3 интервју со Зоран Предин (Лачни Франц)

Kaриерата на еден од најпознатите и најпопуларни словенечки музичари, Зоран Предин, е сè, само не здодевна и еднолична. На публиката Предин и е познат како главен автор и предводник на култниот бенд  од ’80-те, Лачни...
Промоција на „Корпоративно утро“

Промоција на „Корпоративно утро“

„Корпоративно утро“, збирката хаику поезија на Васко Марковски беше промовирана вечерва во киното „Фросина“. „Корпоративно утро“ излезе од печат во мај годинава, и бргу го најде своето место до многу читатели, кои пак уште побргу...
Од Балкон за Балкон 3 (фото конкурс на Балкон 3)

Од Балкон за Балкон 3 (фото конкурс на Балкон 3)

Почитувани читатели, Летото помина, но сигурни сме дека во вашите фото-архиви ќе останат стотици или можеби и илјадници фотографии, кои ќе ве потсетуваат на него. Обично најпопуларни се оние, познати како „фотографии со поглед“, кои...
Подари книга, подари богатство

Подари книга, подари богатство

Под мотото „Подари книга, подари богатство“ во Скопје се одржува 24-от Саем на книгата. Април традиционално е месец на книгата во главниот град на Македонија, кога читателите можат да ги купат омилените светски наслови по...
Култниот писател Давид Албахари дојде во Скопје

Култниот писател Давид Албахари дојде во Скопје

Големиот српски писател со светско искуство го посети Скопје по повод македонската промоција на неговиот роман „Лудвиг“. Српскиот, европскиот, светскиот писател Давид Албахари дојде во Скопје, за да биде дел од македонската промоција на неговиот...