Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Кипар

ДАЛИ ЛИЧИМЕ НА ЕУ: ПРЕДИЗВИКОТ НА ГЕНЕРАЦИИТЕ

ЗЕМЈИ НА СПОРЕДБА: ШВЕДСКА И КИПАР Тие се дедо и внукa, соочени со различни грижи. И за себе, и за другиот. Грижи за сегашноста и за иднината. Можеби ги раздвојуваат годините, но ги спојува неизвесноста... Образование и можности или билет во еден правец
Ја вративме Неа Саламина на одбојкарскиот Олимп на Кипар

Ја вративме Неа Саламина на одбојкарскиот Олимп на Кипар

Интервју со Жарко Ристоски, селектор на Македонската одбојкарска репрезентација Г-не Ристоски, што е она што е привлечно во одбојката? Не е фудбал, не е кошарка, нема толку страствена публика и навивачки тимови, па што ги... Ми недостасува козјото сирење Халуми
ОБОЕНИОТ СВЕТ НА МАРЕ ПАРАСКЕВА!

ОБОЕНИОТ СВЕТ НА МАРЕ ПАРАСКЕВА!

Таа е уметник-номад, но последните 13 години својот инспирациски рај го најде на островот Кипар. Маре Параскева е уметник од Македонија која 13-та година ги слика лицата на туристи и случајни минувачи во градот Пафос....
Северен Кипар – нова понуда

Северен Кипар – нова понуда

На Меѓународниот саем за туризам во Скопје, според, туристичките агенции, годинава повторно хит се Турција и Грција, а новина во понудата е Северен Кипар. Генералната понуда е за патување во странство, така што саемот е...