Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Киклади
Како да патувате евтино по грчките острови! Не ѕиркајте! Придружете се!

Како да патувате евтино по грчките острови! Не ѕиркајте! Придружете се!

Како да патувате како локален жител до островите Киклади Малку географија:) Архипелагот Киклади се наоѓа во јужниот дел на Егејското море недалеку од главниот град на Грција. Старото име на оваа група острови потекнува од... Инфо за најекономичен начин на патување
ГРЧКИ ОСТРОВ ПОД АКРОПОЛ

ГРЧКИ ОСТРОВ ПОД АКРОПОЛ

Приказна за една необична населба и нејзините жители Во 1840-тите Баварскиот Крал кој владеел со Грција ги повикал најдобрите ѕидари во земјата да изградат палата за новиот крал во новиот главен град. Ѕидарите пристигнале од... Киклади во Атина

КУЛ И КУЛТУРЕН: НЕВЕРОЈАТНИОТ ОСТРОВ ТИНОС

Островот Тинос, трет по големина во архипелагот Киклади, нуди по нешто за секого: млади кои уживаат во журки на плажа, романтични двојки, вљубеници во традицијата, медитерански гурмани, верници на аџилак, спортисти, љубители на природата, уметноста...
Вратите на Наксос

Вратите на Наксос

Интересна разновидност на порти и влезови во главниот град на Наксос, остров од грчките Кикладски острови. Од средновековните венецијански замоци, па до неодамна обновените ориентири, како „Големата порта“ на храмот на Аполон од 6 век...