Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: ќебапи
Дестан

Дестан

Доколку ги прашате скопјани, каде може да се пробаат најдобрите ќебапи во градот, веројатно ќе добиете барем десетина различни одговори. Сепак, сигурно најчестиот одговор кој ќе го добиете ќе биде: „Оди во Дестан, нема да...
На здравје, ба!

На здравје, ба!

Јас не пијам кафе, но нескромно, важам за добар кафе кувар, особено  за “турско” кафе. Но, овде во Сараево сите денот го започнуваат со “босанско” кафе. Во основа “турско” кафе, на кое од како ќе...

Монастираки – историјата на Атина на дланка

„Ако застанете во центарот на плоштадот Монастираки и се свртите околу себе добивате потполна слика за минатото и сегашноста на Атина кои се видливи на тие неколку квадратни метри.“ Сместен во срцето на градот Монастираки...
Дестан – connecting people“.

Дестан – connecting people“.

Прашајте ги скопјани која е најпознатата ќебапчилница, каде е вкусот на ќебапите и денес истиот каков што бил кога биле деца – речиси сите ќе ви го кажат истото: „Кај Дестан“. Вкусот на ќебапите од...