Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: карпи
Боулдеринг – уметност на качување по карпи

Боулдеринг – уметност на качување по карпи

Боулдерингот е спорт кој е речиси непознат во овој дел на светот. Станува збор за качување на карпи без употреба на јажиња и слична опрема која се користи при алпинизам. Боулдерингот обично се изведува на... Адреналинска видео приказна
„Скаменетите свадбари“ во Куклица

„Скаменетите свадбари“ во Куклица

Помина најдолгиот месец во годината. Гледајќи го сонцето, кое што деновиве иако со „заби“ ни е постојан придружник, можам слободно да кажам дека пролетта ни е блиску. Токму поради тоа сметам дека е време да... Легенда или природен феномен
Илина Арсова – САМУРАЈ меѓу планинските врвови

Илина Арсова – САМУРАЈ меѓу планинските врвови

Планините не прават подобри и посреќни луѓе Со месеци се оддалечува од удобен живот, води борба со освојувањето на планините. Но, сето тоа вели не прави поблагородни и подобри луѓе. Како врвен алпинист, но и...