Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Кале
Кале

Кале

Кале, како највисока точка во урбаниот дел на градот, е едно од најпопуларните места за посета во Скопје и дефинитивно задолжителна дестинација за секој турист. Тврдината импозантно се издига на левиот брег на реката Вардар...
Турист да си, во Скопје да си

Турист да си, во Скопје да си

Туристите од Турција ја посетуваат Македонија од неколку причини. Како прво, многу ја сакаат Македонија, а нејзините граѓани ги чувствуваат како браќа. Второ, немаат потреба од визи и трето, според нив најважното е тоа што...

Аланија – место каде што сонцето се насмевнува

Аланија се потпира на уникатните висорамнини на планината Торос. Има прекрасни плажи со сино знаме и истовремено ги задоволува желбите не тие што се заинтересирани за историјата. Тие пак што ја сакаат природата се восхитиваат...
СЕФЕРИХИСАР – ТИВОК ГРАД (Cittaslow)

СЕФЕРИХИСАР – ТИВОК ГРАД (Cittaslow)

Сакате да летувате во Турција, но истовремено сакате тивко и мирно место. Балкон 3 ви нуди прекрасна алтернатива. Повелете во Сеферихисар. 10:00 часот наутро. Место Истанбул. Патуваме за Сеферихисар, главниот град на „тивките“ градови во...
Прошетка низ Отоманското наследство на Скопје

Прошетка низ Отоманското наследство на Скопје

Екипата на Балкон 3 во неделата имаше можност да присуствува на еден навистина несекојдневен и интересен настан. Станува збор за тричасовна прошетка низ Отоманското наследство на Скопје, која за сите заинтересирани бесплатно ја организира археологот...