Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: кафуле
Ван Гог

Ван Гог

Кафулето Ван Гог, во Скопје е познато исто толку колку што е сликарот Ван Гог познат во Холандија. Или што би рекол нашиот пријател Васко Марковски: “Ван Гог не е само име на кафуле во...
Менада

Менада

Менада е авангардниот бастион на Скопје. Местото кое во осумдесеттите и деведесеттите години на минатиот век беше едно од главните „андерграунд“ собиралишта во градот, од пред неколку години повторно е редовна ноќна станица за многумина....
Лајка

Лајка

Фино и опуштено место, на фина и опуштена локација со фин и опуштен персонал. Лајка не претендира да биде модерно и тренди кафуле, не се прават промени на ентериерот секоја година, не ечи модерна музика...
Поглед на Атина

Поглед на Атина

Додека животот тече во градот на 5 милиони жители, полн со грижи…. …сите ние кои работиме во центарот на градот, чувствувајќи ги секојдневните забрзани вибрации зад бетонските згради, едвај забележувајќи ги познатите споменици…  …другото лице...
Довидување во „Ван Гог“!

Довидување во „Ван Гог“!

“Ван Гог” не е само име на кафуле во Скопје. Денес тоа е веќе топоним. Едно од култните места кои постојат непрекинато повеќе од две децении. Помина низ разни фази, го водеа луѓе со различни...