Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Италија
Селдо од Македонија лизга кон врвот

Селдо од Македонија лизга кон врвот

Малиот Селдо од Македонија продолжува да ниже големи спортски успеси на мразот во Италија. Осумгодишниот Селдин Салиу, кој потекнува од македонското село Требиште, го освои третото место во уметничко лизгање на големиот Куп на Италија...
Малиот Селдо од Македонија, голем шампион на мразот во Италија

Малиот Селдо од Македонија, голем шампион на мразот во Италија

Дузина деца се насобрале околу дебелиот мраз кој се зафатил на патека во селото Требиште во општината Маврово-Ростуше на границата меѓу Македонија и Албанија. Во селото е весело. Децата се лизгаат на мразот користејќи ги...
Скапоцениот камен од Македонија

Скапоцениот камен од Македонија

Не секоја земја може да се пофали дека има свој, национален скапоцен камен. Кина е позната по кинескиот жад, Австралија по австралискиот опал, Чешката Република по чешкиот гранат, Колумбија – по колумбискиот смарагд, балтичките земји...