Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: граница
Патување од Скопје до Атина со автомобил за седум часа

Патување од Скопје до Атина со автомобил за седум часа

Внимавај, кога ќе стигнеш во градот ГПС-от можеби нема да работи како што треба, ме предупреди пред тргнување за Атина мојот братучед кој веќе имал искуство обидувајќи се да вози по ГПС во главниот град... Кој прашува не талка
На одмор во Грција – вили наместо бели куќички и џипови наместо магариња

На одмор во Грција – вили наместо бели куќички и џипови наместо магариња

Повторно се подготвувам за годишниот одмор во Грција. Четврта година по ред. Обично не сакам патувања на кои нема ништо ново да се види или да се научи, па секоја година одиме на различно место....

Азилантски танц преку оградата

Кога денеска ќе го чуеме зборот азиланти, веднаш си помислуваме на илјадниците граѓани од Балканот  кои ги преплавија западноевропските земји барајќи излез од тешката економска криза. Таму ги нарекоа економски емигранти и без воопшто и...