Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Галерија

Лалињата – Пролетната магија на Истанбул

Истанбул e град на легенда и историја. Не залудно велат, кој еднаш отишол ќе сака повторно да се врати. И тоа е така, затоа што Истанбул не е само Капали чаршија, Сината џамија, Аја Софија,... Зошто април е идеален?

Солун: малите изненадувања надвор од патеката

Сите сакаат да ги видат главните знаменитости на еден град. Грандиозните градби, плоштади, простори, мостови, кули, храмови, статуи… Тие се причините поради кои се патува, и во многу случаи вреди да се посетат. Но сигурно... Без знаменитости
Полна месечина над Скопје

Полна месечина над Скопје

Некому му наликува на голема светилка која виси на небото, некому на огромна топка, а некому на пита кашкавал. Како и да е, полната месечина е еден од најубавите природни феномени чие појавување не мораме...
Чај, маса и вечни пораки под стаклото

Чај, маса и вечни пораки под стаклото

Приказна со пораки за љубов се развива на една маса во легендарното ресторанче „Галерија 7“ во Старата скопска чаршија. Се почнало од двајца заљубени на последниот ден од минатата година. Гостите, знајни и незнајни, продолжиле...