Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: фотографи
Самит на фотографи – Лесковац, Србија

Самит на фотографи – Лесковац, Србија

По трет пат во оваа декада, Фото Клубот „Лесковац“ со поддршка од Градот Лесковац организира самит на фотографи од просторите на поранешна Република Југославија. Темата на овогодинешниот самит кој ќе се одржи во период од...
ВРЕМЕ, МОМЕНТИ ОД ТУРЦИЈА

ВРЕМЕ, МОМЕНТИ ОД ТУРЦИЈА

Time in Turkey (Време во Турција). Изложбата на фотографија (16 Ноември – 9 Декември 2012) што ќе се одржи во Гази (Технополис), доаѓа во Атина после посетата на 11 турски градови, меѓу кои и Истанбул,...
“A Balkan Tale” пристигна во Скопје

“A Balkan Tale” пристигна во Скопје

Продолжува Балканската приказна на петте истакнати фотографи од Балканот (Иван Блажев-Скопје, Јута Бенценберг – Тирана, Камило Нолас-Атина, Самир Карахода-Призрен и Иван Петровиќ-Белград) кои отсликуваат една серија уникатни споменици од Османлискиот период и ги претставуваат на...