Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: фотограф
Модерна Атина низ објективот на Константин Манос

Модерна Атина низ објективот на Константин Манос

Атина е огледало на денешна Грција. Ова неодамна ни го кажа светски познатиот фотограф Константин Манос во интервјуто за Балкон3 како одговор на прашањето како би изгледала неговата прочуена колекција фотографии насловена „Грчко портфолио“ ако...
Фотограф кој ја зароби неверојатната убавина на селата во Грција

Фотограф кој ја зароби неверојатната убавина на селата во Грција

Како глас кој како да извира во вашата душа е повикот да го посетите родниот крај на вашите предци. Го чувствувате најпрвин како безначаен шум кој по некое време станува се погласен и погласен, а...
Фотографии кои ја „заробуваат“ душата на Турција

Фотографии кои ја „заробуваат“ душата на Турција

Случаен фотограф или уметник кој само чекал шанса да се разбуди од длабокиот сон? Турчинот Нејдет Дузен не сонувал отсекогаш да биде фотограф и можеби немало воопшто и да се занимава со фотографија ако не...