Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Финска

ДАЛИ ЛИЧИМЕ НА ЕУ: ДЕТСТВО И УЧЕЊЕ БЕЗ СТРАВ

ЗЕМЈИ НА СПОРЕДБА: ПОРТУГАЛИЈА И ФИНСКА Трајни последици. Ова е клучниот збор што треба да се има во предвид кога се зборува за врсничкото насилство. Тоа не е детска игра. Не е прифатливо однесување.  Не... Детето жртва е немоќно само
Финска најдобра, Украина и Русија најлоши за моторџиите

Финска најдобра, Украина и Русија најлоши за моторџиите

Интервју со Константин Јовановски – прес офицер во Канцеларијата на Европската Комисија во Скопје Константин Јовановски е прес офицер во Канцеларијата на Европската Комисија во Скопје. На работа секогаш во костум, насмеан, љубезен. Но ова... Најлоши се улиците низ Киев

Кимо Похјонен – бестрашен музички авантурист

Тоа што е Џими Хендрикс за електричната гитара, тоа е финскиот музичар Кимо Похјонен за хармониката. Со користењето електроника, Похјонен ја претвори својата хармоника во пеколна машина. Некои инструменти допрва треба да го најдат своето...