Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: ЕУ

Дали ви треба обука за изработка на видео содржини за следење на човековите права?

ПРОЦЕНКА НА ПОТРЕБИТЕ ОД ОБУКА за користење на видео содржини како алатка за мониторирање и документирање на човековите права Во рамки на проектот „Дали личиме на ЕУ? – Филмско документирање за мониторинг и заштита на... Пополнете го прашалникот во текстот
Парче демократија за сите – DOCPIE

Парче демократија за сите – DOCPIE

Здружението Граѓански Центар за Оддржлив Развој ЕГРИ од Крива Паланка е едно од ретките граѓански асоцијации од руралните македонски општини, кои активно се вклучени во интернационални активности – вмрежувања, партнерства и во имплементација на проекти... Европа за граѓаните
Македонец и Турчинка ги водат луѓето низ лавиринтите на ЕУ

Македонец и Турчинка ги водат луѓето низ лавиринтите на ЕУ

Надвор, но истовремено и внатре во ЕУ „Уметноста” да се биде членка на ЕУ не значи слепо да се следат и применуваат Европските закони, туку тоа да се направи како што треба. Двајца луѓе од... Надвор, но истовремено и внатре во ЕУ